Garanti

Garanti ved kjøp

Har du betalt med et kredittkort, gir finansavtaleloven § 54 b deg god trygghet. Kredittyter noe som ofte er banken eller kredittkortselskapet blir nemlig ansvarlig hvis selgeren av en vare eller tjeneste går konkurs, og du har et berettiget krav mot selgeren. Hit kan du henvende deg både ved en reklamasjon eller hvis du ikke har mottatt varen du har betalt for.

Noen eksempler på hvor godt dekket mann er med ett kredittkort. Hvis tyver har kommet i besittelse av kredittkortnummeret ditt, og brukt det til å gjøre uautoriserte kjøp vil du bli tatt vare på. Kredittkortselskapet/banken vil refundere de uautoriserte kostnader eller kjøpene som har blitt gjort på kredittkortet ditt. Alt du må gjøre er å melde fra hvis banken/kredittkortselskapet ikke allerede har oppdaget dette.

Hvis du kjøper noe som er defekt eller en kopi så har du rett til å returnere dette produktet og få igjen pengene. Hvis selger ikke vil godta dette, så kan du ta det direkte med banke/kredittkortselskapet og de vil ta seg av resten av jobben med dette.

Mange betaler flyreiser med kredittkortet sitt og skulle flyselskapet gå konkurs, vil du få refundert kostnaden for billettene. Noe som i mange tilfeller ikke vil være saken ved bruk av bankkort (debetkort) eller faktura.