Nødtjenester

De vanligste nødtjenestene knyttet til kredittkort er nødkontanter og nødkort. Dette er fine tjenester hvis uhellet er ute og det ikke finnes noen andre løsninger for å få tilgang til penger. 

Nødkontanter
Hvis du er ute på ferie eller reise og mister/blir frastjålet lommeboken og ikke har noen kontanter så kan de fleste kortutstedere hjelpe deg med nødkontanter. Disse kan bli utbetalt ved en rekke forskjellige type steder slik som postkontorer, lokale operatører på flyplasser og jernbanestasjoner, hoteller, reisebyrå, lokal banker eller ett Western Union kontor. Merk at for å få utbetalt nødkontanter må du ha legitimasjon. Så hvis du har mistet eller blitt frastjålet passet, så må du kontakte ambassaden for hjelp der du er. Passet er den eneste godkjente legitimasjon for nordmenn i utlandet.

Nødkort
Hvis du er ute på ferie eller reise og mister/blir frastjålet lommeboken og ikke har noen kontanter, så kan de fleste kortutstedere hjelpe deg med ett nødkort. Nødkort kan som regel leveres innen en til tre dager og tar som regel lengre tid å få tilsendt enn nødkontanter. Hvis du er på ett lengre opphold i utlandet og ikke får tilsendt ett nytt fullverdig kredittkort kan ett nødkort være ett nyttig alternativ. Nødkort har flere begrensninger enn ett vanlig kredittkort. Det kan stort sett bare brukes til å ta ut kontanter over skranke i lokal bank eller ved varehandel, men da med bruk av signatur og ikke PIN-kode. Kortet kan heller ikke benyttes til handel på internett.

Kredittkortportalen.no anbefaler
Nødkontanter og nødkort er tjenester som bør benyttes når alt av andre kort og kontanter er borte. Ettersom tjenesten ofte koster ganske mye penger anbefaler vi at du har mer enn ett kredittkort med på tur og oppbevarer disse forskjellige steder. For eksempel at det ene kredittkortet er oppbevart i hotell safen under hele oppholdet, slik at du har ett kredittkort i backup i tillfelle uhellet skulle være ute. 

Nødtjenester