Reiseforsikring

Reiseforsikring

De aller fleste kredittkort i Norge tilbyr i dag reiseforsikring gratis på kortet som gjelder gitt at over halvparten av reisen er betalt med kredittkortet. Det kan være en del forskjeller mellom hvor gode disse reiseforsikringene er og vi har derfor merket de som vi mener har best reiseforsikring som markedsledere på dette området.

Det er en del skepsis om disse reiseforsikringene er like bra som vanlige helårsforsikringer. Men som denne artikkelen i Dinside.no viser, så kan reiseforsikringer tilknyttet kredittkortet i noen tilfeller faktisk være langt gunstigere. Det ble i denne artikkelen sammenlignet forsikringsvilkårene til Sparebank1 Gold og en standard helårsforsikring hos Sparebank1. Og konklusjonen var at for reiser med venner, og lengre feriereiser, er det kredittkortet som gir det beste valget. Du får også pengene tilbake ved konkurs

Du bør uansett betale alle flyreiser med kredittkortet selv om du skulle ha en helårs reiseforsikring ved siden av. Hvis flyselskapet går konkurs, og du har betalt billetten med kredittkort så gir finansavtaleloven deg rett til å kreve tilbake pengene fra kredittyteren.

Hva bør du tenke på ved bruk av reiseforsikringen

For at reiseforsikringen skal gjelde, må du ha betalt minst 50 prosent av transportkostnadene med kortet for alle medreisende.

De fleste kredittkort dekker ikke dagsreiser, bortsett fra dagsreiser med fly. Dekningen for blant annet reisegods, sykdom og avbestilling kan være lavere enn ved bruk av en helårs reiseforsikring.
Les vilkårene nøye før du avgjør om dekningen er god nok for ditt behov.
Etter en viss alder kan dekningen bli redusert tidligere gjennom kredittkortforsikringen, enn ved bruk av vanlig reiseforsikring.
Vær kalr over at det ikke er alle kredittkort som tilbyr reiseforsikring.