Tilgjengelig kreditt

Ett kredittkort gjør at du har kreditt tilgjengelig som du kanskje ellers ikke ville hatt. Denne kreditten kan brukes for å dekke uforutsette utgifter som bilreparasjon, ødelagt vaskemaskin eller for å betale for en impulsiv reise. Denne kreditten bør anses som ett kortsiktig lån som bør betales tilbake så fort som det lar seg gjøre, men som kan være veldig nyttig fremfor å låne av venner og familie. 

Kredittkort gir deg muligheten til å ha en kredittgrense på opptil 150.000 for de som tjener over gjennomsnittet. Men mer vanlige kredittgrense er vanligvis mellom 30-80.000 kroner. For de ekstra rike finnes det kredittkort som ikke har noen øvre kredittgrense. 

Hvis det er ønskelig å bruke kredittkortet som ett rent lån er det mer fornuftig å søke om ett forbruklån ettersom renten for denne type lån stort sett er lavere enn for kredittkort. For å finne lånet som kan passe deg best er det enklest å gå til kategorien vår for forbrukslån. Her finnes det oversikt over de aller fleste forbrukslånene i Norge.