Miste kontroll på økonomien

Det å miste kontroll på økonomien kan skje og oppleves av mange som vanskelig å håndtere, og noen bare gir opp. Noe som er det siste man skal gjøre i en slik situasjon. Ingen har noe ønske om å haven på luksusfellen og det er derfor en del tiltak som du bør ta hvis du opplever at du begynner å miste kontrollen.

Det første steget er å få en oversikt over økonomien sin og finne ut hvor mye du skylder og til hvem. Sjekk kontoutskrifter og fakturaer i nettbanken eller som ligger uåpnet på sturebordet. Bare å gjøre dette vil medføre en følelse av å ha bedre kontroll.

Det andre steget er å sette opp ett budsjett over hvor mye du bruker hver måned og hvor mye du bør bruke for å håndtere regninger som skulle vært betalt eller skal betales. Her bør du også finne ut hvor du kan kutte ut kostnader som er undøvendige.

Det tredje steget er å vurdere om du har mulighet til å få inn mer penger hvis du ikke klarer å begrense utgiftene du har i dag. Kan du få en deltidsjobb, jobbe mer overtid der du er i dag, jobber lørdager, annet? 

Det fjerde steget er å beholde den kotrollen du forhåpentligvis har fått tilbake ved å gjøre stegene over. Begrens bruken av penger du ikke har, slik som kredittkort og forbrukslån. 

Kredittkortportalen.no anbefaler
Merker du at du holder på miste kontroll over øknomien anbefaler vi at du begrenser bruken av kredittkortene dine og eventuelt ber kredittkortselskapet/banken midlertidig sperrre kredittkortet til du har gjenvunnet kontollen. Ved store problemer anbefaler vi at du kontakter banken og andre du skylder penger og prøver å finne en løsning sammen med dem. 

Miste kontroll på økonomien