Reiser

Reiser

Kredittkortet kan være ett veldig bra hjelpemiddel både før ferien, under ferien og etter ferien.

Før ferien
Ett kredittkort gir deg som forbruker sikkerhet ved kjøp av en flyreise, samtidig som du slipper å betale for reisen før fakturaen kommer. Betaler du mer en halve reisen er du med de fleste kredittkortene i markedet dekket av en reiseforsikring. Skulle flyselskapet gå konkurs før reisen blir gjennomført vil banken/kredittkortselskapet betale tilbake pengene du har betalt.

Under ferien
Ett kredittkort kan være veldig nyttig også under reisen. Har du mistet bagasjen eller den er forsinket vil de fleste reiseforsikringer dekke dette. Alt du betaler på reisen vil komme opp på fakturaen og kan sjekkes at stemmer før du betaler fakturaen. Skulle du bli svindlet under reisen, vil det ikke være penger som går direkte fra din konto, men fra banken/kredittkortselskapet. Og med mindre du har vært veldig uaktsom med kredittkortet, så vil banken/kredittkortselskapet refundere tapet.
Det kan også lurt å ha med seg to kredittkort på ferie, i tilfelle ett ikke fungerer eller blir stjålet. Men husk å oppbevare kredittkortene to seperate steder.
Flere kredittkort har også ulike rabatter som kan være nyttige å benytte seg av på reisen, slik som tilbud på leiebil. Sjekk ditt kredittkort for å se om de tilbyr dette før du bestiller reisen. 

Etter reisen
Etter reisen kan du sitte i sofakroken og sjekke fakturaen for å se at alle utgiftene stemmer, før du betaler for reisen. Og skulle noe ikke stemme kan du ta dette med kredittkortselskapet/banken.