Varekjøp

Varekjøp

Å kjøpe varer med kredittkort er smart av flere årsaker.

Gratis varekjøp
For det første er det gratis å kjøpe varer med med de fleste kredittkort, gitt at du betaler hele fakturaen ved forfall. 

Dekket økonomisk tap 
Kredittkortutsteder dekker økonomisk tap som skyldes for eksempel svindel, konkurs eller mangler ved varen. Dette er en stor fordel ved å kjøpe ett produkt, vare eller tjeneste med kredittkortet. Har du kjøpt en flybillett og flyselskapet går konkurs før du får gjennomført reisen, har du rett til å få tilbake pengene. Ett annet eksempel er hvis mobiltelefonen har sluttet å fungere og butikken som selger telefonen har gått konkurs. Også i dette tilfellet kan du få tilbake pengene fra kredittkortselskapet. Grunnen til dette er Finansavtalelovens § 54 b. 

Forsikringer
Mange kredittkort har ulike forsikringer slik som reiseforsikring, ID-tyveriforsikring etc om dekker forbrukere mot uhell etc som måtte oppstå. Så har du vært utsatt for noe, sjekk om kredittkortet du har kan dekke dette. Det er da viktig å huske at for at de fleste forsikringene skal gjelde må man har gjort ett kjøp med kredittkortet som er direkte relatert til kjøpet. 

Bonus/rabatter
Mange kredittkort tilbyr ulike former for bonus og rabatter som man ikke får ved å bruke sitt vanlige bankkort (debetkort). I mange tilfeller kan disse rabattene og bonusene være ganske betydlige og bidra til ett billigere kjøp. Men husk å alltid betale hele fakturaen ved forfall, ellers vil kjøpe selv med rabatten fort bli dyrere.

Kredittkortportalens tips: Bruk alltid kredittkortet hvis du kjøper en vare eller tjeneste, så lenge du kan betale fakturaen i sin helhet ved forfall.