Reiseforsikring

Reiseforsikring

Reiseforsikring er noe nesten alle kredittkort i Norge i dag har innkludert gratis, og er i seg selv en god grunn til å betale reisen med kredittkortet. 

Reiseforsikring dekker deg og inntil tre reisende under hele reisen så lenge halvparten av reisen, transport og/eller overnatting er betalt med kredittkortet som reiseforsikringen er tilknyttet (reiser på mellom 60-90 dager). En typisk reiseforsikring som er tilknyttet til ett kredittkort dekker en lengre liste med hendelser som kan oppstå på en reise.

Hovedområdene for hva som som er dekket er:

-Mistet reisegods (for hele reisefølge opptil 4 personer)
-Avbestilling
-Forsinket reisegods
-Reisesyke
-Hjemtransport
-Ulykke, invaliditet
-Ulykke, død
-Reisens varighet

Det er viktig å sette seg inn i vilkårene til hvert enkelt kredittkort ettersom hvor mye som blir dekket kan varierer mye. 

Som tidligere nevnt er gjelder bare reiseforsikringen på kredittkortet når minst femti prosent av utgiftene til reisen er betalt med kredittkortet. Så er du for eksempel på bilferie gjennom Europe, må du passe på å betale minst halvparten av drivstoffet og overnattingene med kredittkortet. Gjør du ikke dette så vil du komme i en posisjon der forsikringen plutselig ikke lenger er gyldig. 

Flere som reiser sammen
Det er ofte at flere reiser sammen på jente-eller guttetur, eller sammen med familien. Og hvis en kamerat av deg legger ut for ferien gjelder ikke reiseforsikringen på ditt kredittkort. Da er det lurt å sjekke hvor god dekning kredittkortet til den som har lagt ut har, slik at man er sikker på å være dekket.

Vanligvis dekker reiseforsikringene på kredittkort inntil fire personer og en av de fire må være eieren av kredittkortet.