Finn riktig kredittkort

Finn riktig kredittkort

Hvilken type kredittkort er best for meg? 

Det finnes i hovedsak tre måter å bruke et kredittkort:

Kjøpe varer og tjenester
Flytte eller samle gjeld fra flere kredittkort eller forbrukslån til ett kort/lån
Uttak av penger fra minibank


Hvilke av disse bruksmønstrene som som passer deg best vil avgjøre hvilken type kredittkort du bør velge. Kredittkortpotalen.no ønsker å gjøre dette valget lettere for deg som forbruker og har kartlagt alle kredittkortene som tilbys i Norge i dag, samt rangert dem slik at det skal være lett å finne det kredittkortet som passer best.

Det å sammenligning priser for kredittkort har blitt enklere. Tilbydere er nå forpliktet til å oppsummere sine renter og gebyrer på en enkel og sammenlignbar måte gjennom Finansavtaleloven § 46. Dette priseksempelet skal vises i all kredittkortinformasjon og markedsføring av kreditt. Dette gjør at det er lett å finne kredittkortet med lavest effektiv rente.

For å gjøre ting enda enklere, har vi identifisert tre vanlige scenarier som skal hjelpe deg å finne ut hvilket type kort som passer best for deg:

1. Jeg betaler alltid hele fakturaen ved forfall
Hvis du ofte bruker kortet ditt for kjøp av varer og tjenester, men alltid betaler hele regningen ved forfall, så unngår du å betale renter. De fleste kortene tilbyr en rentefri periode på opp til 56 dager fra dato for transaksjonen, som gir deg en rentefri periode før betalingen forfaller. Hvis du alltid betaler hele fakturaen er renten irrelevant og du bør se etter et kredittkort som vil belønne deg for bruk. En rekke av kredittkortene i Norge tilbyr belønninger i form av cashback, bonus eller rabatter. Noen er mer sjenerøse enn andre så gå for kredittkortet som gir deg best avkastning på ditt bruk. Hvis du har råd til å betale hele fakturaen hver måned, men har en tendens til å glemme eller er for sen med betalingen bør du sette opp en avtalegiro i nettbanken. Dette er den enkleste måten å garantere at du alltid betaler det du skylder og dermed unngår straffegebyr.

Klikk her for å sammenligne kredittkort med bonus, rabatter og cashback.

2. Jeg har sjelden/aldri råd til å betale tilbake hele beløpet
Hvis du bruker kredittkortet ditt, men kan ikke råd til å betale hele fakturaen hver måned, så bør du gå for et kort med en lav rente. Desto lavere rente desto bedre, ettersom den månedlige regningen blir lavere.
   
Klikk her for å sammenligne kredittkortene med lavest rente

3. Jeg har en høy kredittkortgjeld
Det er er lett å pådra seg gjeld på et kredittkort, men å betale den ned kan være mye vanskeligere. Den første tingen å gjøre er å sørge for at du betale mer enn minimums beløpet hver måned. Kortleverandører krever at du gjør en minimums betaling hver måned, men det beløpet du må betale har en tendens til å være svært lav - ofte bare 2-3% av utestående saldo eller minimum 300 kr. Hvis dette er alt du betaler hver måned vil det kunne ta år å betale ned gjelden. For å betale ned gjelden så raskt som mulig, må du derfor regne ut det maksimale du har råd til å betale hver måned og betale det. Den andre viktige tingen å gjøre er å minimere renten du betaler. Det er flere kredittkort som tilbyr relativt lave renter, så ta fordel av en av disse.

Klikk her for å sammenligne kredittkortene med lavest rente